Terasos stiklinimo kaina: kas ir kaip? Pataria meistras

Akivaizdu, kad įstiklinti terasą tikrai verta. Su tuo sutinka daugelis žmonių. Vienintelis minusas, kuris galimai galėtų atgrasyti nuo tokios puikios galimybės – kaina.

Tačiau fiksuojama, kad terasos stiklinimas kaina krenta, tad visi norintys džiaugtis funkcionalesne ir gražesne erdve – turi tokią galimybę.

Plačiau apie kainas pasakoja paslaugas teikiantis meistras Marius.

Kainą lemia įvairūs veiksniai

Terasos stiklinimo kaina gali skirtis priklausomai nuo įvairių veiksnių. Marius teigia, kad įtaką pirmiausią daro terasos dydis ir forma. „Didesnės ir sudėtingesnės formos terasos stiklinimas kainuos brangiau. Tai yra logiška. Taip pat kainą koreguoja pasirinktos medžiagos. Aliuminio profiliai yra pigesni nei mediniai, tačiau stiklas gali būti brangus, ypač jei pasirenkate aukštos kokybės stiklą su specialiomis savybėmis, tokiomis kaip atsparumas UV spinduliams ar garso izoliacija“,- informuoja jis.

Aišku, kainą lemia ir stiklinimo tipas. Stumdomos konstrukcijos paprastai kainuoja brangiau nei fiksuotos. Galiausiai, atliekami montavimo darbai. Skirtingos įmonės savo paslaugas įkainoja ir skirtingomis sumomis.

Kainos yra labai skirtingos 

Kadangi šiuo metu įkainius galima pamatyti internete – tai labai sukonkretina bei pagreitina paieškas, padeda realiai įvertinti esamą situaciją. 

Viešojoje erdvėje dažniausiai nurodomos tokios vidutinės kainos ribos:

  • Aliuminio profiliai su 4 mm stiklu: nuo 42 €/m².
  • Aliuminio profiliai su 6 mm stiklu: nuo 55 €/m².
  • Mediniai profiliai su 4 mm stiklu: nuo 70 €/m².
  • Mediniai profiliai su 6 mm stiklu: nuo 85 €/m².

Žinoma, kad jos yra tik orientacinės. Tačiau padedančios geriau įvertinti esamą situaciją.

Kaip sutaupyti stiklinant terasą?

Marius nurodo, kad yra kelios smulkmenos, kurios gali padėti Jums sutaupyti stiklinant terasą. „Palyginkite skirtingų įmonių kainas ir paslaugas, kad įsitikintumėte, jog gaunate geriausią pasiūlymą. Įsitikinkite, kad sutartyje aiškiai nurodytos visos paslaugos, medžiagos ir kainos“,- teigia jis. 

Aplinkos ministerija siūlo paramą energiją taupantiems renovacijos darbams, o Valstybinė mokesčių inspekcija siūlo gyventojų pajamų mokesčio lengvatą už tam tikras renovacijos išlaidas. Taigi, būtinai detaliau pasidomėkite ir valstybės teikiama parama.

Terasos stiklinimas kaina tikrai paliks Jums gerą įspūdį. Svarbiausia – domėtis tokia paslauga, kurios galimybės sparčiai auga.