Veterinarijos klinika ne vien tik teikia gydymo paslaugas. Dėl kokių priežasčių dar galima kreiptis į ją?

Dažniausiai esame pripratę kreiptis į veterinarijos klinikas tada, kai jūsų augintinis sunegaluoja, pasijaučia blogai ir panašiai. Tad daugeliui tai yra įstaiga, kuri gali teikti tik gydymo paslaugas. Galime garantuoti, kad daugelis nustebs, kai paminėsime, kad ji gali teikti ir kitas paslaugas, kurios nebūtinai gali būti susijusios su gydymu. Aišku, svarbu yra paminėti ir tai, kad tikrai ne visos gali teikti tokias paslaugas, tad prieš vykstant būtina pasidomėti papildomai. Tad kokias dar paslaugas gali teikti veterinarijos klinika, norime daugiau papasakoti šiame straipsnyje.

Dantų valymas

Kiekvienam gyvūnui dantų higiena yra labai svarbi, nes būtent dantų pagalba jie gali sukramtyti maistą ir pasisotinti. Todėl dantis prižiūrėti reikia kiekvienam šeimininkui, nes vėliau galima susidurti su įvairiomis problemomis. Tad veterinarijos klinika Kaune gali atlikti gyvūnų dantų higieną ir taip išsaugoti kaip įmanoma juos ilgiau sveikesnius. Tačiau jeigu problema jau yra uždelsta, tai į veterinarijos kliniką galima kreiptis ir dėl dantų taisymo.

Ausų valymas

Klausa kiekvienam gyvūnui yra reikalinga, nes tai yra vienas iš pojūčių, kuris padeda išgyventi, nes taip jie gali apsisaugoti nuo pavojų, atbėgti pas savo šeimininką ir panašiai. Todėl ausims reikia skirti tinkamą dėmesį, kad jos visuomet būtų švarios ir gyvūnas nesusidurtų su klausos problemomis. Nors ir patys šeimininkai gali išvalyti gyvūnų ausis, o veterinarijos vaistinė Kaune gali pasiūlyti visas reikiamas priemones, tačiau tikrai ne visi tai moka padaryti tinkamai, todėl šiuo atveju reikia kreiptis į veterinarijos kliniką, kad šis darbas būtų atliktas kokybiškai.

Nagų kirpimas

Nors tai gali pasirodyti ir labai paprastas procesas, tačiau ne visiems gyvūnams įmanoma padaryti, nes ne visi leidžiasi tai atlikti, per daug juda ir panašiai, tad kerpant galima juos sužeisti. Kad būtų galima to išvengti, dėl šios procedūros galima kreiptis į veterinarijos kliniką, kad visas nagų kirpimas būtų atliktas greitai ir sklandžiai.

Mikročipo įvedimas

Tokia procedūra yra privaloma, nes jos pagalba galima daug ką sužinoti apie gyvūną, jam pasimetus kur kas lengviau galima atrasti jo šeimininkus. Todėl tik įsigyjant gyvūną reikia atlikti tokią procedūrą, o ją kuo puikiausiai atliks veterinarijos klinika, o pats gyvūnas tokios procedūros net nepajaus.